Robotsystemen

Het toepassen van robot techniek in fabricageprocessen valt niet meer weg te denken. Ook Haak bouwt systemen met robot techniek in opdracht van vele klanten.

RVS en aluminium
Als bouwstenen van onze robot techniek gebruiken wij bijna altijd RVS en aluminium. Bij robot techniek geeft RVS het voordeel dat het heel gemakkelijk aan te passen en om te bouwen is, het is bovendien onderhoudsvrij en kan heel gemakkelijk in diverse vochtcondities worden toegepast. Aluminium geeft bij robot techniek heel veel gewichtsvoordeel. Door het lichte gewicht van dit materiaal hoeven de robotonderdelen niet erg zwaar te worden en dit scheelt in de totale constructie, wat vooral ten goede komt in de snelheid van de robot.

Kunststof
Wij ontwerpen, produceren, installeren en onderhouden vooral systemen met robot techniek in de industrieën die kunststofonderdelen produceren (o.a. scheerapparatenproductie, autotechniek, etc.). Het uitnemen uit matrijzen, verplaatsen en oppakken van kunststofonderdelen en het plaatsen van inserts door middel van diverse uitneemgereedschappen (de zogenaamde “robothandjes”) is een specialiteit geworden! Dit dient dan ook met de grootste voorzichtigheid maar wel met snelheid en nauwkeurigheid te gebeuren. Wij engineeren en produceren de uitneemgereedschappen en robotsystemen geheel in eigen beheer.

Programmeerbaar en flexibel
Onze robot techniek is door de gebruiker vrij programmeerbaar, via een menustructuur. Op deze manier is het wijzigen van de robotcyclus eenvoudig wat de flexibiliteit van een systeem vergroot. De robotsystemen kunnen geheel naar wens van de afnemer worden gemaakt, zowel hardware- als softwarematig, doordat deze systemen ook geheel bij Haak in eigen huis worden geproduceerd en geprogrammeerd.

MVC-300F

Robot

940_070_00-b

Boy22Ton

Screen shot 2

SDR100a