Geschiedenis van Haak

Toen Thijs Jan Haak 22 jaar was is hij voor zichzelf begonnen, iets wat altijd al de bedoeling was. Op twaalf jarige leeftijd werkte hij in de smederij van zijn oom en wist toen al dat hij ooit eens voor zichzelf zou gaan beginnen. Daarna is hij bij verschillende bedrijven gaan werken met als enige doel om ervaring op te doen voor zijn latere leven als zelfstandige. Op 1 januari 1978 starte hij in een huurpand als zelfstandig ondernemer met 3 medewerkers onder de naam Haak Machinefabriek.

De eerste order was het vervaardigen van bronzen kasten voor manometers en thermometers die geplaatst zouden worden in onderzeeërs. Mede door de toename van de Friese opdrachten en de groei tot 6 medewerkers betrok hij in 1981 een eigen pand met een productiehal van 600 m2 in Gorredijk, daarna volgden er enkele uitbereidingen tot in totaal 1300 m2. In 1989 volgde de aankoop van een stuk industriegrond aan de andere zijde van de Leitswei, waar een productiehal van 800 m2 werd gebouwd. Die hal is in 2000 uitgebreid tot een compleet bedrijf met kantoorruimte, verspaning constructie en montage.

In 2005 werd het bedrijf over genomen door de zoon Freddy Haak en ging verder onder de naam Haak Precision Mechanics b.v. Tegelijk werd er geïnvesteerd in een nieuwe montage ruimte van 800 m2 en een plaatwerkafdeling met een lasersnijmachine en een 7 –assige gestuurde CNC kantbank. Nu staat er in Gorredijk een bedrijf van een 4000 m2, waar men in staat is in diverse marktsegmenten de klanten te voorzien van losse onderdelen tot compleet draaiende machines.

HISTORIE3[1]

HISTORIE2[1] ok